BELEDİYEMİZ ALEYHİNDE YEREL MEDYADA YAPILAN HABERLER İLE İLGİLİ KAMUOYU AÇIKLAMASI

KAMUOYU AÇIKLAMASI

15.04.2020 Çarşamba günü Düzcenin Sesi adlı yerel haber bülteninde “Gümüşova Belediyesi Cenazeyi Ortada Bıraktı”, “ Yardıma Düzce Belediyesi Koştu” başlıklı yanlı ve maksatlı haber üzerine Belediyemiz tarafından açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur;

Coronavirus (Covid-19) salgınıyla çok ciddi anlamda mücadele verilen, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en üst seviyede olması gereken günlerde, 15.04.2020 Çarşamba günü ilçemiz sakinlerinden iki dönem Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Ömer KEMBİL’ in babası Ali KEMBİL Coronavirus şüphesiyle kaldırıldığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde yoğun bakım servisinde hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden Ali KEMBİL amcamıza Allah (cc)’ tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Bu ölüm vakası üzerine oğlu Ömer KEMBİL sabah saat 09:00 sularında komşusu, çocukluk arkadaşı olan Belediye Başkan Yardımcımız Turhan SADAK’ ı telefonla arayarak, babasının coronavirus nedeniyle Düzce Devlet Hastanesinde yoğun bakım servisinde yatmaktayken vefat ettiğini, ilçemiz Merkez Kabristanlığına defnedileceğini ve Düzce’ den cenazenin getirilmesini talep etmiştir. Bunun üzerine Başkan Yardımcımız Turhan SADAK mezar yeri gösterilmesi, mezar tahtalarının hazırlanması, mezarlık girişinde cenaze merasimine katılacak olanlar tarafından kullanılmak üzere dezenfektan bulundurulması, havanın yağışlı olması nedeniyle şemsiyelerin hazırlanması, zabıta ekibinin hazır bulundurulması gibi Belediyemiz tarafından rutin olarak yapılması gereken iş ve işlemleri eksiksiz yerine getirilmesini koordine etmiştir. Cenaze nakliyle ilgili olarak da, hasta coronavirüs şüphesiyle vefat ettiğinden, cenaze nakil aracının böyle bir vakada kullanıldığında çok riskli olacağını, aracımızın buna müsait olmadığını samimi bir tavırla ifade etmiş olup, Ömer KEMBİL de o halde cenaze nakil aracını Düzce Belediyesinden talep edelim demiştir. Bahse konu cenaze nakli haricinde, diğer tüm işlemler Başkan Yardımcımız Turhan SADAK’ ın koordinasyonunda eksiksiz yerine getirilmiştir.

Cenaze, ikindi vakti olan 17:00 sularında ilçemiz Merkez Mezarlığına coronavirus (covid-19) ile ilgili gerekli önlemler alınarak defnedilmiştir. Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve İl Genel Meclisi Üyemiz ile birlikte 18:00 sularında, defin işlemleri akabinde Ömer KEMBİL’ in Merkez Mahallesindeki evine giderek kendisine taziye ziyaretinde bulunmuşlardır.

Ayrıca yapılan haberde; özellikle korona vakalarının yaşandığı son dönemde ilçemizden kötü kokular geldiği, hemen hemen her gün ilgili medya kuruluşunun haber servisinin whatsapp hattına Gümüşova’ nın musluklarından akan çamurlu suların görüntülerinin geldiği yönündeki “Bu kadarına pes, millet ölsün diye gözünün içine mi bakıyorsunuz?” denilen tahrik edici, agresif, maksatlı, halkı galeyana getirici ifadeler kullanılmıştır.

Gümüşova ilçemizde sudaki kirlilik 05.04.2019 tarihi itibariyle ortaya çıkmamıştır. Geçmiş yıllardan gelen bu sorun ile ilgili arıtma faaliyetleri devam etmekte olup, yakın bir zaman diliminde arıtma üniteleri devreye girecektir. Halkımız arıtılmış, temiz içme suyuna kavuşacaktır.

Ayrıca coronavirus (covid-19) salgını ile yapılan mücadelede, genelgeler ve İl Hıfzısıhha Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda Belediyemiz görevlerini eksiksiz yerine getirmiştir ve getirmeye de devam etmektedir. (Yapılan çalışmalar gerek Belediyemizin sosyal paylaşım platformu olan Facebook’ ta ki resmi hesabı, gerekse kurumsal web sitesinden yayınlanmaktadır.)

Gümüşova Belediyesi olarak soruyoruz;

1- Siyaseten ve art niyetli olarak cenaze naklini gerçekleştirmeyen Başkanımız riyasetinde Başkan Yardımcımız mezar kazımı, mezar tahtalarının hazırlanması, cenazeye katılacaklar tarafından kullanılmak üzere dezenfektan bulundurulması, şemsiye tedariki, zabıtalarımızın hazır bulundurulması gibi iş ve işlemleri neden gerçekleştirmiştir?

2- Cenaze nakli ve defin işlemleriyle ilgili telefon konuşmaları merhumun oğlu Ömer KEMBİL ve Başkan Yardımcımız Turhan SADAK arasında geçmesine, konuyu üçüncü şahısların bilmemesine rağmen basına bunu kim servis etmiştir?

3- İyi niyetlerle yapılan telefon konuşması neticesinde, henüz acısını yaşaması gereken zaman diliminde merhumun oğlu haberi kendi servis etmediyse onun adına bir başkası bu haberi onun izni olmadan nasıl servis edebilir?

4- 05.04.2019 tarihinden bugüne Gümüşova Belediyesi ile ilgili tüm olumsuz haberler Oxijen Medya kuruluşuna bağlı haber bültenlerinde neden yapılmaktadır?

5- Düzce İlimizde başka haber bültenleri bulunmamakta mıdır? Bulunmakta ise ki bulunuyorlar, bu medya kuruluşları Gümüşova’ da ki bu kadar vahim olan olumsuzlukları görememekte midir?

Sonuç olarak; Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcımız ve ekibiyle göreve geldikleri günden itibaren büyük bir titizlikle çalışmaktadır, Allah (cc)’ tan bir keder gelmediği taktirde görev süresinin bitimine kadar görevlerinin başında olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Gümüşova Belediye Başkanlığı