ŞİFALI SU DEPOSU VE MESCİD YAPIM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR.

Gümüşova ilçesi ve çevre ilçelerin halkı ile Gümüşova' dan geçen veya ziyarette bulunan vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan ve şifalı su adı ile tanınan doğal kaynak suyunun Yongalık ve Yıldıztepe köylerinin yol ayrımında bulunan bir alan içerisinde su deposu ve mescid yapılarak daha işlevsel kullanılmasını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Bir zamanlar ulusal basına da konu olan doğal kaynak suyunun şifalı olduğuna inanıldığı için halk arasında şifalı su olarak anılıyor. Söz konusu çalışmalar tamamlandığında vatandaşların kaynak suyuna daha hızlı erişecek olması, patika yollar ve dere geçmek zorunda kalmayacak olması kadar yapılan mescid ile hem ilçeden geçen misafirlerin hemde su kullanımı esnasında vatandaşların ibadetlerini de yerine getirecek olması açısından büyük önem arz ediyor.