YEREL BİR MEDYA KURULUŞUNDA İÇME SUYUMUZ İLE İLGİLİ YAPILAN HABER HAKKINDA BİLGİLENDİRME
YEREL BİR MEDYA KURULUŞUNDA İÇME SUYUMUZ İLE İLGİLİ YAPILAN HABER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

 

 

 

11.12.2019 Günü saat 12:08'de Yerel bir medyada yayımlanan '' Şebeke Suyundan Çıkanlar Vatandaşı İsyan Ettirdi'' haberi üzerine savunma maksatlı olmayıp, tarihe not düşmek adına kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

 

Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Gümüşova Entegre Hastanesi personellerince belirli zaman aralıklarında su şebekesinden ve belirli muhtelif alanlardaki çeşmelerden numuneler alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmektedir. Elde edilen sonuçlara göre suda bulanıklığa ve kurtçuklara rastlanmamıştır. Haberin yayımlandığı gün Belediye personellerimizce su şebekesinin 5 (beş) ayrı noktasından numune alınarak resimleri siteye konulmuştur. Resimlerde de görüldüğü üzere şebeke suyunda herhangi bir bulanıklığa ve kurtlu bir duruma rastlanmamıştır.

 

Suyun; kaynağından başlayarak, isale hattı, depolar, şebeke hattı ve çeşmelerden akıtılması sürecinde, ana hatlardaki büyük arızalardan kaynaklı zaman zaman bulanıklık olmaktadır. Bu gibi durumlarda şebeke içinde bulunan tahliye vanaları açılarak su tahliye edilmektedir. Depolar otomatik olarak klorlanmaktadır. Su ile ilgili çalışmalar ekiplerimizce hassas bir şekilde sürdürülmektedir.

 

Ayrıca ilçemiz şebeke suyu ile ilgili arıtma tesisi inşaatı devam etmektedir. Arıtma tesisinin 2020 yılı Mart ayı sonunda faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.

 

Bu haberin ısmarlama bir haber olduğu, resimlerdeki kurtlardan anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz dönemde çeşmelerden akan suda kurtların nasıl olduğu siteye konulan resimlerde görülmektedir. Haberi yerel basınla paylaşan ya da ihbar eden kişi gerçeği ifade etmemekle birlikte, belli bir zümrenin payandalığını yapmaktadır. Haberdeki görüntü ispata muhtaç bir iddiadır. Böyle bir iddiayı araştırmadan, yerinde incelemeden haber yapmak, vatandaşlarımızı huzursuz ederek, infiale sebep olmaktadır. Ayrıca belediyeyi yönetenlerin anne - baba ve 1'inci derece yakınları, aynı şebeke suyunu kullanmaktadır. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih  olabilirler.

 

Ancak bir zümrenin payandalığını yaparak, olmamışı olmuş gibi göstererek, ısmarlama yapılan haber, ne haber kaynağına, ne de bu haberi yayımlayan medya kuruluşuna fayda sağlamaz.

 

Sonuç olarak; böyle ısmarlama haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini, haberi yayımlayan basın kuruluşunun araştırarak gerçekleri yayımlamasını, yapılan bu ısmarlama haberi tekzip etmesini kendilerinden bekliyoruz.

 

Kamuoyuna arz olunur.

                                                                                                   Gümüşova Belediye Başkanlığı