İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Gümüşova Belediyesi tarafından havaların ısınması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı. Muhtemel üreme alanlarında yapılan ilaçlama çalışmasının belirli periyotlarla devam edeceği bilgisini veren yetkililer tarafından yapılan açıklamada; "Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla haşere ve sineklerin larvalama mevsimi olan bugünlerde Belediyemiz sınırları ve mücavir alanlarda haşerelere karşı ilaçlı mücadele başlatılmış olup, periyodik olarak aralıksız devam edecektir. Belediyemize bağlı tüm mahalle ve mücavir alanların, larva üreme alanlarında 1. periyot çalışmaları devam etmektedir. Hizmet alanımız dâhilindeki, dere kenarları, fosseptik kuyuları, su kuyuları, su depoları, rogarlar, kanallar ve jit olabileceği düşünülen her yer ilaçlanmak suretiyle kontrol altına alma çalışmaları yapılmaktadır. Mücadele kapsamındaki ilaçlama çalışmalarında halk sağlığına uygun ilaçlar kullanılmaktadır." denildi.