MARKET DENETİMLERİNE İLİŞKİN KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ
MARKET DENETİMLERİNE İLİŞKİN KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Gümüşova Belediyesi tarafından Zabıta Amirliği ekiplerinin 9 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirdiği market denetimlerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı. Bilgilendirmede şu açıklamalara yer verildi;

 

"Zabıta Amirliğimiz tarafından, gıda satışı yapılan işletmelerin son kullanma tarihi, fiyat etiketi bulunurluğu, ürün ambalajında ve raf etiketinde bulunan gramaj, satış fiyatı vb. bilgilerin yazar kasa ve fiş ile tutarlılığı hususlarında denetimlere tabi tutulduğu sosyal medya hesaplarımızdan 09 Şubat 2021 tarihinde duyurulmuş olup, denetimler sonucunda tespit edilen hususlar ile ilgili gereken idari yaptırımların uygulanmasına geçilmiş ve kamuoyu bilgilendirmesine ihtiyaç duyulmuştur.

 

İlçemiz genelinde vatandaşlarımızın sağlığını ve haklarını korumak amacıyla denetimlerimizin sürekli olarak devam edeceğini öncelikle bildirmek isteriz. Geçtiğimiz günlerde yapılan denetimlerde işyerinde son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunduran ve satışını gerçekleştirilen işletmeler, gerekli idari ve cezai işlemlerin uygulanması için Belediye Encümenine sevk edilmiş ve son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlere imha edilmek üzere el konulmuştur.

 

Diğer taraftan, raf ve etiket üzerinde bulunan satış fiyatları yazar kasa ve fiş ile tutarlılık göstermeyen işyerleri için tespit tutanakları düzenlenerek Düzce Ticaret İl Müdürlüğüne gerekli idari ve cezai işlemlerin uygulanması için bildirilmiştir.

 

Vatandaşlarımızın sağlığını ve haklarını korumak adına sorumluluklarımızın farkında olduğumuzu ve hiçbir zaman yetkilerimizi kullanmaktan kaçınmayacağımızı siz değerli Gümüşovalı hemşehrilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 

GÜMÜŞOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI